Veste bună pentru români în scandalul facturilor umflate: Încep verificări suplimentare - Cine a făcut anunțul

Electrica Furnizare anunţă că face o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori mai mari, în comparație cu ultimele luni de consum. Este primul furnizor de electricitate care face acest tip de anunț în plin scandal al facturilor umflate. Compania a anunțat că va clarifica situaţia în regim de urgenţă şi că niciunul dintre clienți nu va fi afectat de posibilele erori identificate în procesul de facturare. În plus, Electrica Furnizare a anunțat că unele din facturile verificate au fost anulate, urmând să fie emise altele noi.

Veste bună pentru români în scandalul facturilor umflate: Încep verificări suplimentare - Cine a făcut anunțul

„Ca urmare a situaţiilor constatate în ultima perioadă cu privire la emiterea unor facturi a căror componentă a energiei electrice active are o valoare atipică în comparaţie cu istoricul de facturare şi comportamentul de consum ale clienţilor în cauză, compania a demarat un proces intern de analiză ce vizează posibile anomalii înregistrate pe întreg lanţul de facturare", potrivit unui comunicat de presă transmis de Electrica Furnizare, scrie ziare.com.

„Unele dintre facturile verificate au fost deja stornate, urmând să fie emise facturi noi, după finalizarea analizei fiecărui caz în parte. Compania îşi asigură clienţii că va clarifica situaţia în regim de urgenţă şi că niciunul dintre aceştia nu va fi afectat de posibilele erori identificate în procesul de facturare. 

În același timp, Electrica Furnizare a trnasmis un mesaj către clienți pentru a utiliza canalele de comunicare puse la dispoziţie de companie şi să solicite informaţii privind orice neclaritate referitoare la facturare la adresa clienti@electricafurnizare.ro sau utilizând formularul de contact online.