Prognoza meteo 16 august: val de CANICULĂ. Temperaturile urcă la 38 de grade

Astăzi, valul de căldură va fi în intensificare şi în extindere în majoritatea regiunilor şi mai ales în Oltenia, Muntenia, Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei va fi caniculă. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi, pe arii extinse, pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi de deal.

Prognoza meteo 16 august: val de CANICULĂ. Temperaturile urcă la 38 de grade

Temperaturile maxime se vor încadra între 27...29 de grade pe litoral şi în jurul a 38 de grade în vest şi sud-vest. În regiunile nordice şi nord-vestice, iar în orele amiezii în zona montană şi parţial în centru, vor fi înnorări mai accentuate şi pe alocuri averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp. În restul ţării cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile vestice şi pe crestele montane, dar şi în timpul ploilor.

In capitala, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat îndeosebi în orele amiezii când şi indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

La munte, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza când pe alocuri în nordul Carpaţilor Orientali şi izolat în restul masivelor vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Valorile termice vor continua să crească.

La mare, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, în uşoară intensificare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 30 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 24...26 de grade.