Luna octombrie 2021

Luna octombrie 2021

Luna octombrie 2021 pare să fie o perioadă de dezmorțire, de deblocare treptată, de clarificări și schimbări de ritm și de atitudine, pentru că nu mai puțin de patru planete își încetează retrogradarea: Pluton își reia mersul direct la 6 octombrie, urmat de Saturn la 11 octombrie și de Mercur și Jupiter la 18 octombrie. Prin urmare, este de așteptat să ne regăsim treptat încrederea că orice problemă are o rezolvare și să reușim să punem în aplicare tot ceea ce am conceput, șlefuit și revizuit în perioada în care au retrogradat planetele menționate mai sus.

În plan socio-profesional, proiectele care s-au împotmolit în lunile mai și iunie 2021 încep să se deblocheze. Se întrezărește efectul eforturilor depuse în lunile anterioare și simțim că apar noi oportunități de creștere și progres.

Soarele și Marte tranzitează în continuare zodia Balanței, până la 23 și, respectiv, 30 octombrie 2021, iar Mercur se află în Balanță până la 6 noiembrie. Această conjunctură astrală încurajează dialogul și ne îndeamnă să acționăm echilibrat, având mereu în vedere și interesele și trăirile celorlalți.

Soarele și Marte formează o conjuncție interesantă în intervalul 5-11 octombrie (conjuncția exactă are loc la 8 octombrie), care ne inspiră să preluăm inițiativa în plan relațional, dar care ne poate induce și tendința de a domina în relațiile cu ceilalți. Chiar dacă ne propunem să facm numai bine, să corectăm și să echilibrăm, riscăm să cădem în exces. Soarele și Marte nu se simt bine în Balanță, iar energia lor conjugată ne poate aduce în situația de a face mai mult rău decât bine.

Eastrolog.ro recomandă o atitudine moderată și celor care și-au propus să cucerească o persoană care îi atrage. Oricât de irezistibilă ar fi atracția, insistențele riscă să aibă efectul opus celui scontat. 

Până la 18 octombrie 2021, cât timp Mercur este retrograd, comunicarea este mai greoaie, apar mai multe sincope și adesea înțelegem greșit mesajele care ni se transmit. Pe de altă parte, Mercur retrograd favorizează renegocierea unor înțelegeri sau contracte mai vechi și revizuirea unor reguli de funcționare. În cazul în care încă ne mai zboară mintea la vreun fost iubit/la vreo fostă iubită, ar fi bine să tatonăm dacă este posibilă reluarea relației. Nu este exclus să constatăm că persoana respectivă ne caută pe noi. În această perioadă avem posibilitatea să lămurim multe necunoscute, să scăpăm de anumite dubii, să vedem lucrurile dintr-o perspectivă diferită și să înțelegem anumite aspecte ale acelei relații sau ale acelei persoane, care în trecut ne-au scăpat. Este un efort care merită făcut. În cel mai rău caz, ajungem din nou la concluzia că relația nu poate funcționa, dar ne-o scoatem din minte o dată pentru totdeauna.

Vestea bună este că Venus, guvernatoarea Balanței și dispozitorul planetelor din Balanță, intră în Săgetător la 7 octombrie. Prezența lui Venus în Balanță încurajează deschiderea spre ceilalți, ne stimulează optimismul în plan relațional și ne îndeamnă să învățăm de la ceilalți și/sau împreună cu ei. Este vremea să încercăm lucruri noi, să ne aventurăm în afara activităților devenite rutină, să ne scuturăm de plictiseală și să facem ceea ce este necesar pentru ca relațiile noastre să progreseze. Pe de altă parte, eastrolog.ro semnalează că este posibil să apară o predispoziție către excese, aventuri amoroase pasagere și cheltuieli necumpătate.

De remarcat este faptul că în luna octombrie 2021 energia de Aer este puternică, pentru că Soarele, Marte și Mercur se află în Balanță, iar Jupiter și Saturn sunt situate în Vărsător. Pe de o parte, acest context astral stimulează gândirea logică și pătrunzătoare, obiectivitatea, flexibilitatea, claritatea mentală, cultivarea intelectului. Pe de altă parte, este posibil să apară tendința de a trăi prea mult în lumea ideilor abstracte, care se pot dovedi adesea nepractice.

În a doua jumătate a lunii octombrie se formează trigoane între Soare și Jupiter și, respectiv, între Marte și Jupiter. Aceste aspecte favorizează competitivitatea și ne îndeamnă să ne asumăm riscuri bine calculate pentru a obține ceea ce ne dorim. Acum avem posibilitatea să ne îmbunătățim simțitor viața și relațiile cu ceilalți, să punem bazele unor colaborări și parteneriate noi, să găsim soluții pentru a ne spori veniturile.

După 15 octombrie 2021, careurile pe care Pluton le formează cu Soarele și cu Marte prefigurează lupte pentru putere, agresivitate și confruntări. Nu este exclus să asistăm la escaladarea unor conflicte armate sau a unor proteste sociale în zonele în care există abuz de putere, corupție, dictaturi etc. Ținând cont de această tendință către agresivitate, eastrolog.ro apreciază că nu este momentul să contestăm puterea ori autoritatea altora și nu se recomandă ca tocmai acum să încurajăm conflictele, pentru că ne-am putea face mulți dușmani puternici.

Nu putem trece cu vederea faptul că Soarele și Marte își încep tranzitul prin Scorpion la data de 23 și, respectiv, 30 octombrie, accentuând energia semnelor Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător). Acest context astral amplifică tenacitatea și încăpățânarea, ca și capacitatea de a stabiliza anumite situații sau relații din viața fiecăruia și de a utiliza în mod constructiv resursele de care dispunem.

În ultima săptămână din luna octombrie 2021, energia Scorpionului ne ajută să pătrundem în profunzimea lucrurilor și să percepem subtilități pe care altădată nu le-am sesizat. Este foarte posibil să devenim mai insistenți în căutarea unor răspunsuri, mai hotărâți să investigăm, să cercetăm chestiuni care ne preocupă sau care ne pasionează. Apare o tendință generală de a trăi totul mai intens, iar emoțiile pot merge de la o extremă la alta. Dorințele se amplifică și se pot transforma în obsesii, chiar dacă nu le exprimăm deschis. Eastrolog.ro recomandă tuturor să evite gelozia și posesivitatea și să nu cedeze tendinței către manipulare. Putem profita de această energie pentru a ne ocupa de intimitate și pentru a duce o relație într-o zonă mai profundă, de fuziune sufletească, emoțională și erotică. De asemenea, avem posibilitatea să obțimem rezultate deosebite în plan material.